Muha Nad (gast)

Artist/Filmmaker

Muha Nad Rasheed geboren in Bagdad in 1985. Geboren in een artistieke familie, werd hij al op jonge leeftijd blootgesteld aan de kunsten. Als tiener studeerde Muha Nad schilderen en theater aan het Instituut voor Schone Kunsten in Bagdad voordat hij geïnteresseerd raakte in dans. Tegenwoordig is Muha Nad gevestigd in Amsterdam en hij is doorgegaan met het maken van dansstukken. Sinds enkele jaren focust hij zich ook op het gebied van film waar hij het schrijven, regisseren, filmen en montage in eigen hand neemt.

Muha Nad heeft een documentaire gemaakt tijdens zijn verblijf bij ons. Deze wordt binnenkort gepubliceerd. Hier alvast een voorproefje van zijn gevoel voor sfeer en beeld.

Achtergrond: Institute of Fine Arts in Baghdad

www.muhanadrasheed.com

Artist/Filmmaker

Muha Nad Rasheed born in Baghdad in 1985. Born into an artistic family, he was exposed to the arts from an early age. As a teenager, Muha Nad studied painting and theatre at the Institute of Fine Arts in Baghdad before becoming interested in dance. Today Muha Nad is based in Amsterdam and he has continued creating dance pieces. Sinds a few years he is also focusing on the field of film were he takes the whole proces of scrip writing, directing, filming to editing to his own hands.

Background: Institute of Fine Arts in Baghdad

www.muhanadrasheed.com

Muha Nad shows his documentary: Come closer

This made a deep impression on the viewers. Here the reactions on his work:

“A heartwarming film”
“The documantary was beautiful”
“Competely silent from the documantary”
“Beautiful light and recordings, moving, beautiful music”
“Briljant / awesome, belongs on Idfa”
“Impressive”