Expositie Pim in Zelhem

Een feest voor het oog

18-11-2023 t/m 20-01-2-2024

De opening vindt plaats op zaterdag 18 november om 17.00 uur.

Er wordt werk getoond van Els Bottema, Klaas Kuiken, Claire Verkoyen,

Wied en Diederik Heyning, Ines de Booij, Miriam Verbeek en Pim Loef

Pim Loef is een creatief technische duizendpoot, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en te ontdekken werelden. Van constructies tot robotica, ambacht en natuurkunde.

Het spanningsveld tussen toeval en voorspelbaarheid, handzaam klein en uitdagend groot zoekt hij graag op.

Pim ontwikkelt zich door het onbekende eigen te maken en toe te passen waar nodig. Hij is in staat om verschillende werelden te verbinden.

Met een basis in kunst en design, heeft hij jarenlang sculpturen gemaakt van onder andere metaal, hout en kunststof. Zijn reis bracht hem van werken aan grote festivalpodia en artistieke installaties tot kleine kunst objecten.

Recentelijk is Pim in de eindeloze mogelijkheden van het 3D-printen gedoken om unieke lampen te maken die esthetiek en functionaliteit naadloos combineren.

De tentoongestelde werken zijn een greep uit zijn ontwikkeling omtrent design georiënteerde lichtobjecten. Er zijn unica vervaardigd door middel van ambacht en er is een serie lampen te zien die zijn traditioneel vakmanschap combineert met de precisie van moderne 3D-printtechnologie. Het werk heeft niet alleen bijzondere vormgeving en aandacht voor detail, maar ook toewijding aan ecologische duurzaamheid.

Onderdeel van www.HH55.nl

https://galeriebibliotheekzelhem.nl/